Helppo lounassalaatti

ProTV:n keittiömestari Jose valmistaa tällä kertaa välimerellisen salaatin. Se syntyy helposti vaikkapa työpaikan keittonurkkauksessa, ja lounassalaatin voi valmistaa ryhmätyönä, mikä tekee siitä hauskempaa.

Välimeren salaatti

1 ruukku lollo rossoa

50 g rucolaa

100 g viherpapuja

1 parsakaali

1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja

1 appelsiinin kuori

1 kpl appelsiinilohkoja

1/2 punasipuli

3 oksaa tuoretta minttua

 

Kastike

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

1 sitruuna

Ripaus suolaa

 

Koristeluun

1 granaattiomena

50 g saksanpähkinää

Keitä viherpapuja ja parsakaalia suolavedessä 3 minuuttia ja jäähdytä. Murskaa suolaa morttelissa, hienonna valkosipuli. Lisää sitruunamehua ja oliiviöljyä. Kokoa salaatin raaka-aineet kulhoon ja lisää kastike. Pyöräytä pari kertaa ja nosta tarjoiluastiaan. Koristele saksanpähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*