Jäähyväiset konttorille

Jäähyväiset konttorille

Huomispäivän työpaikka on täällä jo tänään. Tunnistat sen näistä kahdeksasta merkistä.

1. Ole kuin kotonasi

Yritykset parantavat henkilöstön viihtyvyyttä muuttamalla työpaikkoja kotiolojen kaltaisiksi. Perinteisen ahtaan ja syrjäisen keittokomeron syrjäyttää yrityksen keittiö, joka on toimitilojen sydän.

Lukuisten tutkimusten mukaan työntekijät, jotka seurustelevat vapaamuotoisesti keskenään työpäivän aikana, ovat paremmin informoituja ja tuottavampia kuin ne, jotka pakertavat koko päivän yksin omassa työpisteessään.

2. Työpaikkana yhteisö

Yhteisölliset työtilat (co-working spaces) yleistyvät. Tällaisessa työtilassa työskenteleminen ei perustu työnantajasidokseen vaan työyhteisön jäsenyyteen.

Etenkin luovan työn tekijät viihtyvät parhaiten vapaamuotoisessa työtilassa kaltaistensa sielujen kanssa. Niinpä heidän työtoverinsa saattavat olla kilpailevien yritysten palveluksessa. Tutkimusten mukaan yhteisöllisiin työtiloihin siirtyminen parantaa henkilöstön työtyytyväisyyttä.

3. Palkkaa tuloksesta, ei työajasta

Miksi työnantajan pitää valvoa, että työntekijät oleskelevat työpaikallaan vähintään tietyn määrän minuutteja viikossa? Entäpä jos työpäivä tai työviikko päättyisikin silloin, kun sovitut työtehtävät on hoidettu?

ROWE-mallissa (Results Only Work Environment), työntekijät voivat tehdä sovitut työnsä haluamanaan aikana parhaaksi katsomassaan paikassa. Muu aika on heidän vapaa-aikaansa. ROWE-mallin ongelmana on kuitenkin se, että ketku työnantaja voi vaatimustasoa nostamalla pyrkiä lisäämään toteutuvien työtuntien määrää.

4. Asiantuntijat avustavat itseään

Asiantuntijat järjestävät itse kokouksensa, tilaavat matkalippunsa ja kirjoittavat dokumenttinsa. Verkkopalvelujen kehittyminen on vähentänyt tukitehtäviä, ja kehitys jatkuu.

Kehitys karsii sihteerien ja assistenttien työpaikkoja. Se karsii yritysten palkkakustannuksia, mutta lisää tehottomuutta, koska asiantuntijat eivät ole näiden tehtävien ammattilaisia.

5. Huoleton perjantai joka päivä

Amerikkalaisissa yrityksissä keksittiin vuosia sitten Casual Friday eli viikon viimeinen työpäivä, jolloin jätettiin solmiot ja jakut kotiin ja tultiin töihin niissä vetimissä, joissa parhaiten viihdyttiin.

Nuoremmat sukupolvet vierastavat muodollisuuksia ja oman aseman korostamista ulkoisella olemuksella silloin, kun esimerkiksi asiakaspalvelu ei muuta edellytä. Niinpä työasu on yhä useammalla meistä ihan samanlainen kuin vapaa-ajan asu.

6. Kuka vei työpisteeni?

Hot-desking eli työpaikka, jossa kenelläkään ei ole kiinteää työpistettä, esitellään aina muutaman vuoden välein uutena ideana. Kun sitä on taas aikansa yrityksissä kokeiltu, palataan vaivihkaa entisiin työtapoihin.

Hot-desking-työpaikassa jokainen etsii töihin tullessaan itselleen sopivan työpisteen ja ottaa omat tavaransa omasta lokerostaan. Henkilöstö yleensä inhoaa liikkuvia työpisteitä, ja hotdeskauksen korvaa yhä useammin etätyö oman kodin rauhassa.

7. Entistä vähemmän neliöitä

Vielä pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulla mitoitettiin toimitilat niin, että yhtä työntekijää kohden varattiin 25–30 neliömetriä. Nyt tuo standardi on 10–15 neliötä.

Muutos johtuu etätyön lisääntymisestä sekä pyrkimyksestä yhteisölliseen työskentelytapaan. Tiivis, avoin työtila edistää muutosjohtajien mukaan epämuodollista tiedon vaihtamista työntekijöiden kesken ja parantaa työn tuottavuutta.

8. Etätyöstä voi tulla pääsääntö

Etätyö antaa työntekijälle mahdollisuuden päättää itse, miten ja missä järjestyksessä hän työtehtävänsä hoitaa. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan tämä lisää tehokkuutta ja parantaa yrityksen kannattavuutta.

80 prosenttia etätyötä tekevistä arvioi työpaikan yleisen työmoraalin kohentuneen. 87 prosenttia katsoo tuntevansa aikaisempaa vahvempaa sitoutumista kollegoihinsa ja esimiehiinsä.

Risto Paananen

Lähteitä: Arcadis Design, Bloomberg Business News, Helsingin Sanomat, iofficecorp, Usnews

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*