Josen eväs: Kasvis-bulgur

Bulguria eli vehnärouhetta voi käyttää moneen tarkoitukseen, esimerkiksi keittoihin, salaatteihin ja lisukkeiksi. Tällä kertaa Jose valmistaa risoton kaltaista kasvis-bulguria.

Liemi

5 dl kasvislientä

2 sitruunan kuoret

2 sitruunan mehu

1/2 dl valkobalsamicoa

1 rkl juustokuminaa

2 tl suolaa

3 rkl oliiviöljyä

Lisää kaikki kattilaan ja kuumenna.

Kasvispohja

3 dl bulguria

2 punajuurta

1/2 sipuli

100 g viherpapuja

50 g parsakaalia

1/2 munakoiso

1/2 punainen chili

2 valkosipulinkynttä

2–3 oksaa timjamia

1 tl juustokuminaa

2 rkl oliiviöljyä

Keitä punajuuret ja pilko ne. Leikkaa sipuli, valkosipuli, chili, munakoiso ja viherpavut pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannussa, lisää pilkotut vihannekset, juustokuminaa ja timjami. Freesaa, kunnes ainekset ovat puolikypsiä.

Kuullota bulguria kattilassa kuumassa öljyssä, lisää kuuma liemi ja keitä, kunnes bulgur imee kaiken liemen. Lisää vihannekset. Sekoita ja tarjoile lämpimänä.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*