Onko pakko innostua?

Onko pakko innostua?

Työssä pitäisi innostua, innovoida tai olla inspiroivan energinen. Mitä tämä mantra oikeastaan tarkoittaa? Pitäisikö yt-neuvottelujen ja konkurssien aikoina siis olla kiitollinen, jos ylipäätään on työtä, eikä haihatella innostuksen perään?

Työelämän todellisuus voi olla raskasta. Osalle ei riitä työtä ollenkaan ja töissäkäyvät ovat ylikuormitettuja. Innostuminen on kaukainen ajatus työttömien ja työssä uupuneiden näkökulmasta.

Juuri nyt olisi kuitenkin tärkeää aktivoida jaksamista ja energiaa ylläpitäviä tekijöitä. Ilman innostusta ei kukaan jaksa – ehkä hammasta purren ja sisulla, mutta ei kovin pitkään. Jokaisella pitää olla jotain, millä ladata akkuja, jotta jaksaa haasteiden yli.

Tätä kirjoittaessani olen palannut työmatkalta Brasiliasta. Siellä varsinkin tehdastyön todellisuus on karusti erilainen kuin korkean työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin Suomessa. Näin kuitenkin, että kaikenlaisissa ympäristöissä voi löytää työpäivään piristävää sisältöä. Paikallisen traktoritehtaan työntekijät olivat kirjoittaneet tehdashallin seinälle työntekijöiden nimet ja syntymäpäivät värikkäillä tusseilla. Päivänsankareita juhlittiin pitkin työvuoroa onnittelulauluin ja nollabudjetilla improvisoiduilla lahjoilla.

Vedenpuhdistamon työntekijät keräilivät tavaraa viemäreistä ja kasasivat siitä työpaikalle luovia ja hauskoja romuinstallaatioita.

Kun meillä puhutaan työhyvinvoinnista, puhutaan todellisuudessa työpahoinvoinnista; riskitekijöistä, stressistä ja sairauspoissaoloista. Sen lisäksi tulisi kiinnittää huomio myös hyvää ilmapiiriä luoviin eli työhyvinvointitekijöihin.

Työterveyslaitoksen tavoite on ”Hyvinvointia työstä”. Miten innostava ajatus, että työ voi olla hyvinvoinnin lähde! Ihminen saa työstä elämänhallintaa lisääviä rutiineja ja taloudellista vakautta. Toisille iso palkka ja työn tuoma status voivat tuoda innostusta. Useimmille tärkeimpiä ovat työn mielekkyys, mahdollisuus vaikuttaa työhönsä ja vuorovaikutus esimiehen ja työyhteisön kanssa. Myös se, että voi käyttää tietojaan ja taitojaan työssä, saa onnistumisen kokemuksia ja arvostusta ja voi olla ylpeä työstään, ovat innostuksen lähteitä.

Käsite Työn imu (Work Engagement) tarkoittaa hyvää tunne- ja motivaatiotilaa eli kokemusta työhön uppoutumisesta niin, että aika kuluu kuin huomaamatta ja kokee olevansa täynnä energiaa ja innostusta työstä. Myös Työn tuunaamisella (Job Crafting) voi lisätä työn imua. Esimerkiksi Helsingin Seudun Liikenteen bussikuljettajat ryhtyivät yhteisellä päätöksellä tervehtimään asiakkaita ja saivat hyvän mielen kaikille.

Kun töistä lähtiessä tuntui, että tänään oli kivaa, pohdi mitkä asiat vaikuttivat kokemukseesi? Jospa yrittäisinkin olla luova kuin brasilialaiset tehdastyöläiset ja pääkaupunkiseudun bussikuljettajat? Samalla voin levittää inspiroivaa energiaa työkavereillekin.

Anna Tienhaara
Kirjoittaja on psykologi ja organisaatiokonsultti FINOD. Hän työskentelee Työterveyslaitoksella esimiesten ja henkilöstön valmentajana ja kouluttajana.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*