Pro mukana Puistobluesissa

 

Järvenpäässä järjestettävä Puistoblues on Euroopan suurin bluesfestivaali. Festivaalijohtaja Miikka Porkka on Pron jäsen, ja muihinkin talkoohommiin osallistuu paljon prolaisia. Tänä vuonna liitto oli myös yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista ja näkyi Järvenpään keskustan blueskadulle pystytetyllä teltallaan.

Hyvinkääläinen vuoroesimies ja kouluttaja Miikka Porkka palkittiin vuoden promoottorina European Blues Challenge -festivaalilla Italiassa 7.–9. huhtikuuta. Hän toimii varaluottamusmiehenä Suomen Transvalilla.

Puistobluesin pääkonsertissa 2.7. esiintyivät yhdysvaltalaiset Sonny Landreth, Nikki Hill ja J. D. Simo sekä kotimaiset J. Karjalainen ja Pepe Ahlqvist yhtyeineen.

Puistoblues on Euroopan suurin bluesfestivaali, ja sitä pidetään maailman suurimpana bluestapahtumana, jota pyöritetään talkoovoimin. Talkoisiin osallistuu vuosittain lähes 600 vapaaehtoista, joista on muodostunut ympäri vuoden yhteyttä pitävä porukka.

Koko perheen tapahtuma

Uusien alkoholirajoitusten vuoksi tapahtuma-alueelle ei enää saa tuoda omia alkoholijuomia. Tänä vuonna pääkonsertissa oli noin 5 500 kävijää, noin kolmanneksen enemmän kuin kahtena viime vuonna, ja järjestäjät uskovatkin bluesin ystävien jo sopeutuneen rajoituksiin.

Järvenpääläiset elättivät silti toiveita siitä, että eduskunta lieventäisi rajoituksia, mutta kansanedustaja Antti Kaikkosen aloite ei johtanut tuloksiin. Miikka Porkka kommentoi asiaa päätapahtuman jälkeisenä päivänä Ylen tv-uutisissa, joissa Puistoblues sai hyvää näkyvyyttä. Porkan mukaan Puistoblues oli jo ennen alkoholirajoituksia koko perheen rauhallinen piknik, jossa ei esiintynyt häiriöitä.

Päätapahtuman lastentapahtumalla on pitkät perinteet. Tänä vuonna lapsille esiintyivät Gommi ja Pommi eli M.A. Numminen ja Pedro Hietanen. Lapset nikkaroivat vuosittain Kakarablues-verstaalla vanerikitaroita kuminauhakielineen. Lastentapahtuma on tehokas yleisönhoukutin, joka myös kasvattaa uutta talkoosukupolvea.

Tiina Pelkonen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*