Miten pelastamme hyvinvointivaltion?

Onko Suomen kilpailukyky hyvä vai huono? Entä onko oikein, että yritykset maksavat muhkeita osinkoja samaan aikaan, kun palkansaajien on kiristettävä vyötä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman, joka on Kahvilla-sarjamme vieraana.

Sarjan isäntä Pekka Kaipainen jututtaa Korkmania mm Suomen kilpailukyvystä ja yritysten osingoista. Keskustelussa on myös hyvinvointivaltion pelastaminen ja Korkmanin oma työmarkkinamalli.

Video on lyhennetty puolen tunnin nauhoituksesta. Voit kuunnella koko keskustelun äänitallenteena tästä linkistä. Tallenteessa Korkman ottaa videolla käsiteltyjen aiheiden lisäksi kantaa mm lamojen syihin, pakolais-tulvaan ja kannustamiseen.

Yksi kommentti Comment

  1. Vesa Suomalainen

    Elisa hyvä esimerkki yrityksestä, joka irtisanoo lähes kuukausittain työntekijöitä, samalla kun maksaa isoja osinkoja, tekee hyvällä kannattavuudella businestä. Vie satoja yksittäisiä työntekijöitä entisiksi työntekijöiksi, aiheuttaa ahdinkoa heille ja heidän perheilleen. Samalla kasvattaa yhteiskunnan kustannuksia, kun irtisanotut jäävät vailla työtä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*