Miten työelämä on muuttunut EU-Suomessa?

Suomi liittyi Euroopan unioniin 20 vuotta sitten. Työelämä on 20 viime vuoden aikana muuttunut entistä epävarmemmaksi siitä huolimatta, että liittyminen EU:hun helpotti suomalaisten tuotteiden pääsyä Euroopan markkinoille. Näin sanoo sosiologian professori Harri Melin Tampereen yliopistosta.

Hänen mukaansa toimistoautomaatiosta alkanut tietotekniikka on läpäissyt lähes kaikki työtehtävät. Mullistus on näkynyt ennen muuta toimihenkilötehtävissä, joiden tiedolliset vaatimukset ovat kasvaneet huomattavasti.

– Suomalaiset toimihenkilöt ovatkin koulutetumpia ja heidän työnsä monimutkaisempia kuin koskaan ennen.

Työ on muuttunut 20 viime vuoden aikana epävarmaksi ja epävakaaksi. Jatkuva huoli työsuhteen pysyvyydestä koskee entistä suurempaa osaa työvoimasta. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen työolotutkimuksista.

– Lama 1990-luvun alussa nosti työttömyysasteen paikoin 20 prosenttiin. Työllisyys ei ole sen jälkeen palautunut lamaa edeltäviin lukuihin, Harri Melin sanoo.

Epävarmuuden taustalla ovat myös jatkuvat muutokset: yrityksiä ostetaan, myydään ja pilkotaan. Toimintoja ulkoistetaan ja siirretään paikasta toiseen. Työelämä on lyhyttempoista ja nopealiikkeistä.

– Työnantajat edellyttävät kaikilta työntekijäryhmiltä joustamista työajoissa ja tehtävissä. Etenkin toimihenkilöiltä vaaditaan moniosaamista, Melin sanoo.

Tietotekniikka on mahdollistanut työpäivän jatkumisen kotona, lomilla ja viikonloppuina. Se on tehnyt työstä entistä raskaampaa.

– Kaikki tutkimustulokset kertovat kiireen ja työn määrän lisääntymisestä. Ihmiset kipuilevat yrittäessään tehdä työpäivän aikana kaikki tehtävänsä, ettei niitä tarvitsisi viedä kotiin.

Toisaalta myös työntekijöiden mahdollisuudet vaikuttaa työaikoihinsa ja tehtäviinsä ovat kasvaneet. Joustavuus on näkynyt myös palkkauksessa: tulospalkkauskäytännöt koskevat nyt suurta osaa suomalaisista toimihenkilöistä.

Tiina Pelkonen

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*