Takaisinottovelvoite suojaa palkansaajaa

Työnantajalla on velvollisuus ottaa irtisanottu takaisin töihin, jos yhdeksän kuukauden sisällä ilmenee tarve palkata lisää väkeä vastaaviin tehtäviin. Hallitus aikoo ottaa takaisinottovelvollisuuden uuteen tarkasteluun.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin mukaan irtisanottu saattaa jäädä ikään kuin roikkumaan sen sijaan, että lähtisi heti aktiiviseen työnhakuun.

Pron palvelusektorin päällikön Else-Mai Kirvesniemen mukaan työnantajan takaisinottovelvollisuuden tarkoitus on vähentää turhia irtisanomisia.

Tavoitteena on saada työnantaja arvioimaan hyvissä ajoin, mikä on työvoiman vähentämisen oikea tarve.

Kirvesniemi on eri mieltä velvoitteen passivoivasta vaikutuksesta. Hänen mukaansa on hyvä, jos irtisanotuilla on mahdollisuus päästä takaisin heille tuttuihin tehtäviin.

Yksi kommentti Comment

  1. Katja Pron viestinnästä

    Hei, kysyin vielä mainitsemastasi vuokratyöasiasta tarkemmin Pron Kirvesniemeltä. Hän kertoi, että irtisanominen tuotannollisella ja taloudellisella perusteella on laiton, jos irtisanotun tehtävään otetaan vuokratyöntekijä (työ ei ole vähentynyt) eikä työnantaja pysty osoittamaan järjestelyllä syntyneen kustannussäästöä (taloudellinen peruste).

    Sen sijaan työsuhteen päättymisen jälkeen syntyvä uuden työvoiman tarve voidaan yrityksessä täyttää ihan laillisesti tarjoamalla työtä vuokratyöntekijälle eikä takaisinottovelvoitteen piirissä olevalle aiemmin irtisanotulle henkilölle. Tämä johtuu siitä, että vuokratyöntekijää ei pidetä lain tarkoittamana uutena työntekijänä, koska hän ei ole työsuhteessa juuri siihen työnantajaan, joka on irtisanonut työntekijän. Lakia ei kuitenkaan saa kiertää suunnitelmallisesti siten, että ensin irtisanotaan yrityksen oma työntekijä ja muutaman kuukauden päästä työsuhteen päättymisestä otetaan samoihin tehtäviin vuokratyöntekijä, jos yrityksen toimintaolosuhteissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia.

    Tämä on iso ja ikävä porsaanreikä laissa. Työsopimuslakia olisikin täsmennettävä siten, että vuokratyöntekijän palkkaaminen rinnastetaan uuden työntekijän palkkaamiseen. Eihän siinä oikeasti ole mitään eroa tekeekö työtä henkilö, joka on työsuhteessa tai vuokratyösuhteessa kyseiseen yritykseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*