Työhaastattelu omassa kodissa

Työhaastattelu omassa kodissa

Digiaika on tullut myös työnhakuun. Työnantajat suosivat yhä enemmän työhaastatteluja videokuvan välityksellä, ja tälle vuodelle ennustetaan niiden läpimurtoa.

UP Partners Oy:n uravalmentaja Johanna Tuutti opastaa videohaastatteluun valmistautumista.

– Videohaastattelu on rekrytoijan ja työnhakijan kannalta nopea ja tehokas. Sitä suosivat erityisesti suuret yritykset sekä henkilöstöpalvelu-, vuokratyö- ja rekrytointiin erikoistuneet yritykset, Tuutti kertoo.

Työnantaja voi pyytää työnhakijalta videotallenteen, jossa hakija esittelee itsensä ja vastaa työnantajan esittämiin kysymyksiin. Haastattelu voi myös olla vuorovaikutteinen  ja suora, joskus myös ryhmätilanne.

Yleisimmin sähköistä haastattelutapaa käytetään esikarsintaan, kun loppusuoran haastattelut tapahtuvat edelleen kasvotusten.

Ole oma itsesi

Johanna Tuutin mukaan rekrytoijan ohjeisiin tulee tutustua huolellisesti ja kysyä tarvittaessa tarkennuksia.

– Ohjeissa mahdollisesti mainittuja vastausten aikarajoja tulee noudattaa, tai vastata jopa lyhyemmin.

Jos rekrytoija toimittaa kysymykset etukäteen, kannattaa taustatyö tehdä huolella. Hakija saa etulyöntiaseman muihin hakijoihin nähden työnantajan verkkosivuihin tutustumalla ja siellä töissä olevia tuttavia jututtamalla.

– Vastaa lyhyesti, selvästi ja puhekielisesti. Asiasisältö on tärkeä kriteeri. Mieti, mitä itse kysyt yrityksestä ja työtehtävästä.

Paras lääke luontevaan esiintymiseen kameran edessä on harjoittelu.

– Moni jähmettyy ja miettii: ”miltä nyt näytän?” Hyvä ajatus on, ettei yrittäisi ”esiintyä”, vaan olisi oma itsensä.

Tee testivideo ja pyydä palaute

Lopputulos on Johanna Tuutin mukaan paras, kun työnhakija kuvittelee puhuvansa toiselle ihmiselle, aivan kuin hän istuisi vastapäätä.

– Kameran ”silmään” voi katsoa aivan kuin se olisi keskustelukumppanin silmät. Suosittelemme lämpimästi käyttämään videokameraa vapaalla kotona – opettelemalla unohtamaan sen olemassaolon.

Läheiset ja ystävät voivat katsoa videota rekrytoijan silmin. He voivat ehdottaa lisäämään jotain tai muuttamaan läsnäolon ja puhetyylin selkeyttä, tempoa tai pituutta.

Kameraa varten ulkonäköä joutuu pohtimaan kuten kasvokkain kohtaamisessa. Kuvaukseen kannattaa valita ihonväriin parhaiten sopiva vaatetus ja tausta.

– Yrityksen kulttuuri ja mahdollinen pukukoodi kannattaa huomioida.

Tuutti neuvoo, että meikin on hyvä sopia kameralle ja kuvaustilan oltava hyvin valaistu.

– Kirkasvalolamppu tekee ihmeitä esimerkiksi silmäpusseille tai ikääntyneemmälle iholle.

Tekniikkatarkastus ja tositilanne

Johanna Tuutti kehottaa testaamaan yhteydet ennen varsinaista haastattelua, jotta ääni kuuluu ja kuva toimii ja näkyy oikein.

– Se tuo varmuutta itse tilannetta varten.

Videohaastatteluihin on erilaisia työkaluja, esimerkiksi Skype tai FaceTime. Recryitby.net kuuluu Suomen johtaviin alan erikoisratkaisuihin.

– Kun rekrytoija kutsuu videohaastatteluun, hän yleensä kertoo, miten se toteutetaan. Työnantajat ovat tehneet yllättäviäkin videopuheluita, jolloin valmistautumisaikaa ei välttämättä saa.

Videohaastattelu vaatii webkameran ja internetyhteyden. Kamerana voi käyttää tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta.

UP Partners valmentaa Pron jäseniä maksutta. Tehokkaimmin se hoituu Skypen välityksellä. Sessiosta saa eniten irti, jos valmentajalle antaa taustatiedoiksi oman CV:n, työhakemuksen ja tiedot paikasta, johon hakee.

Antti Halonen
Kuva Mikko Taipale

Varaa videovalmennusaika

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*