Uskalla epäonnistua

Uskalla epäonnistua

Moka on lahja! Jokainen meistä tekee virheitä, myös työpaikalla. Tehokkainkaan työntekijä ei ole täydellisesti toimiva robotti. On inhimillistä epäonnistua. Epäonnistumisen pelon ja välttelyn sijaan meidän pitäisikin päivittää suhtautumisemme mokailuun ja puhua siitä kollegojen kanssa.

Hyväksyvästä ja uteliaasta suhtautumisesta epäonnistumiseen seuraa paljon hyvää. Yhdessä keskustellen esimerkiksi yhden työkaverin moka onkin lahja työkaverille ja työpaikalle. Mokien kautta voidaan oppia toimimaan paremmin ja säästämään työyhteisön aikaa ja energiaa tulevaisuudessa. Jos epäonnistumisia ei käsitellä, voi jokainen työntekijä joutua vuorollaan tekemään samat virheet. Moka on lahja -ajattelun avulla työpaikka voi siirtyä kantapään kautta oppimisesta ennakoivaan, jaetun oppimisen kulttuuriin.

Kokeilukulttuuri tarkoittaa sallivaa suhtautumista mokailuun, siinä epäonnistumiset ovatkin osa työskentelyprosessia. Perinteisessä suunnittelukulttuurissa muutosehdotukset pohditaan puhki palaveripöydissä. Niitä hiotaan niin kauan, kunnes lopputulos näyttää paperilla täydelliseltä, mutta ei toimikaan käytännössä.

Kokeilukulttuuri on raikas tapa kehittää asioita. Siinä ei edes yritetä ottaa varman päälle, vaan siinä kokeillaan rohkeasti, nopeasti ja usein pienellä budjetilla. Kokeilukulttuurissa myös epäonnistuminen nähdään arvokkaana tuloksena. Mokailu tarkoittaa, että on ollut mahdollisuus oppia uutta sekä saada lisätietoa työstä ja erityisesti siitä, mihin ei ainakaan kannata suunnata aikaa ja energiaa tulevaisuudessa.

Itse asiassa ilman epäonnistumisia ei voi tapahtua kehittymistä tai uudistumista – paitsi ehkä vahingossa, jos sattuu menemään ensimmäisellä kerralla täydellisesti. Niin onnekkaana päivänä kannattaa laittaa myös lotto vetämään. Uudistuminen on yleensä prosessi, johon liittyy toimivien ja toimimattomien asioiden vuorottelua. Jos tehdään jotain, samalla sattuu ja tapahtuu, luonnollisesti myös epäonnistumisia. Jos työpaikalla ei koskaan mokailla, niin joko siellä ei tehdä ylipäätään yhtään mitään tai epäonnistumiset peitellään onnistuneesti.

Toki epäonnistumisia on monenlaisia. Esimerkiksi ydinvoimalan työntekijän tai aivokirurgin työssä täydellistä mokailua ei nähdä työhön kuuluvana hyväksyttävä asiana. Mutta erityisesti sellaisissa tehtävissä on tärkeää tuoda työyhteisön tietoon kaikki läheltä piti -tilanteet ja pienemmätkin epäonnistumiset. Niiden avulla voidaan työprosesseja kehittää sujuvammiksi. Turvallisuuskriittisillä aloilla ei yksinkertaisesti ole varaa jättää mokia hyödyntämättä!

Mokailun ilosanoman hengessä Suomessa vietetään Kansallisen epäonnistumisen päivää 13.10. Tavoitteena on kulttuurimuutos asenteissa epäonnistumisiin esimerkiksi kysymällä ”oletko koskaan juhlinut epäonnistumista”. Legenda kertoo, että eräässä menestyvässä ja suuressa suomalaisessa yrityksessä onnistumisia juhlitaan kahveilla mutta epäonnistumisia samppanjalla. Se kertoo mielestäni hienosta asenteesta ja siitä, että työntekijöitä kannustetaan olemaan luovia ja rohkeita. Kun ei jatkuvasti pyöritä tutulla ja turvallisella osaamisalueella, voidaan luoda jotain oikeasti uutta ja erilaista.

Älä jää odottelemaan kansallista epäonnistumisen päivää, vaan mieti mitä uutta sinä voisit rohkeasti kokeilla tänään!

Anna Tienhaara

Kirjoittaja on psykologi ja organisaatiokonsultti Työterveyslaitoksella

Anna palautetta paperilehdestä!

pro_3-2016_kansi_lev_320px

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*