4 kommenttia

 1. Irtisanottu Toimihenkilö

  Eräässä isossa yhtiössä potkittiin sadoittain vanhoja työntekijöitä pihalle vuosina -13-14. Irtisanotuista isoin osa oli 50 täyttäneitä.

  Yhtiön omistama hankintayhtiö ei ollut yt-neuvottelujen alainen. Hankintayhtiö pestasi irtisanomisten aikaan konsultiksi nuoria opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita. Konsultteja vuokrattiin sisäisellä laskutuksellä emoyhtiölle. Konsultit (tai ainakin osa heistä) siirtyivät suoraan tekemään irtisanotuilta jääneitä toimihenkilötehtäviä. Tiedän joidenkin viime työnään opettaneen omat tehtävänsä nuorelle konsultille. YT-neuvottelujen aikana ja varsinkin niiden jälkeen yhtiö on ollut vahvasti rekrytoimassa.

 2. Jos nämä eläkeköpöt saataisiin vaikka pakolla jäämään oikeasti eläkkeelle, niin työmarkkinat hiukan helpottuisi. 63v täyttäneet oikeasti eläkkeelle niin homma lähtisi rullaamaan. Myös hallinnosta ja hallituksesta.

 3. "Pappa" 55v.

  Heikki hei. On nähty miten nuoret ja ”kaikkitietävät” puuhaavat paljon, mutta saavat lähinnä kaaosta aikaan. Sinäkin vanhempana ehkä huomaat saman, jos (?) Olet fiksu. Tai siis, fiksuunnut. Sinäkin tulet vanhaksi, siinä ei auta mikään. Kyllä ikä ja kokemus ovat valttia. Kantapään kautta on opittu eikä kohkata turhia. Pahinta mitä yritykselle voi käydä, on ottaa nuori nulkki päälliköksi joka ei tiedä asioista mitään. Luulee vain. On nähty, konkurssikin. Ei huvittaisi enää katsella hölmöilyjä, ja mielelläni eläköityisin jos vain oli mahdollista. Respect the elderness, it’s Your future. Nopeammin kuin uskotkaan. Sinutkin heitetään joskus roskiin, muistele silloin kirjoitustasi.

 4. Ikätoveri

  Pappa, ikätoverini,

  Nuorissa on tulevaisuus, ainakin osassa. Olen monessa tilanteessa arvostanut nuorten tiukkaa työotetta ja tuoreita näkemyksiä. Nuoret eivät ole ongelma, vaan ne, jotka panee meidän ikäisemme kimometritehtaalle ja vivuttaa itselleen kunnon bonukset teettämällä epätoivoisia ”harjoittelijoilla” ylipitkiä päiviä. Huonosti organisoitu pätkätyö ja rasiittuneet ihmiset jotka lakaisevat ongelmat maton alle ja keskittyvät pelkkään tulokseen….siinä on tämän päivän työelämä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*