Tuusulalainen Riitta Tanner-Tuominen. // Kuva: Markus Sommers, 4.4.2016, Tuusula.

Vuosien piina päättyi iloon

Riitta Tanner-Tuominen sai liiton avulla vuoden palkkaa vastaavan korvauksen laittomasta irtisanomisesta.

Tuusulalainen Riitta Tanner-Tuominen hehkuu energiaa ja itsevarmuutta. Hän on aivan eri nainen kuin pari vuotta sitten ja pystyy jo nauramaan syksyn 2012 tapahtumille, vaikka sen seurauksena hänen elämänsä heitti häränpyllyä.

Hän työskenteli helsinkiläisessä oppilaitoksessa isännöintialan ammattitutkintojen koulutus- ja tutkintovastaavana. Oppilaitos teki läheistä yhteistyötä erään isännöintiyrityksen kanssa.

– Mainitsin tunnilla ohimennen, että yrityksessä on ollut paljon henkilöstön vaihtuvuutta. Ajattelin, että opiskelijoiden on hyvä tietää se, koska moni sai yrityksen kautta harjoittelupaikan.

Pari viikkoa myöhemmin esimies soitti kesken työpäivän ja kertoi, että Tanner-Tuominen ei enää saa jatkaa työkeikkojen tekemistä.

– Asiakas oli sitä pyytänyt, mutta asiaa ei perusteltu minulle mitenkään.

Talutettiin kuin rikollista

Viikon päästä lähiesimies kutsui Riitta Tanner-Tuomisen toimistoonsa. Paikalla oli myös yksikön johtaja, joka työnsi Tanner-Tuomisen eteen irtisanomisilmoituksen. Tanner-Tuominen oli shokissa. Hän oli kouluttanut noin 500 isännöitsijää. Hän oli pidetty opettaja, ja saanut hyvää palautetta sekä oppilailtaan että kollegoiltaan.

– En suostunut allekirjoittamaan, Tanner-Tuominen sanoo.

Esimies pyysi käytävällä odottavan henkilökunnan jäsenen allekirjoittamaan paperin, jossa todistettiin, että Tanner-Tuominen on ottanut vastaan irtisanomisilmoituksen. Tanner-Tuomista pyydettiin poistumaan heti työpaikaltaan.

– Esimieheni talutti minut ulos kuin rikollisen. En saanut edes hakea henkilökohtaisia tavaroitani.

Tanner-Tuominen soitti heti Pron lakiyksikköön ja ajoi Pron keskustoimistolle Ruoholahteen.

– Lakimies päätti saman tien, että minun asiaani lähdetään ajamaan.

Vaikeudet eivät tule yksin

Pron alueasiamies Ari Kolehmainen alkoi selvittää asiaa. Hän ehdotti sovittelua, mutta oppilaitos ei suostunut siihen. Asia siirtyi Pron lakiyksikköön lakimies Hanne Hougbergille, joka jätti Helsingin käräjäoikeuteen haastehakemuksen laittomasta irtisanomisesta.

Riitta Tanner-Tuomisen masennusoireet alkoivat pari kuukautta tapahtuneen jälkeen.

– Jaksoin vain nukkua. Mieheni ajoi minut sairaalaan, ja minulla todettiin stressiperäinen masennus, joka tarkentui myöhemmin keskivaikeaksi masennukseksi.

Kuten usein käy, huonot uutiset eivät tule yksin: Tanner-Tuomisen vanhin poika sairastui vakavasti. Hän kuoli puolitoista vuotta sitten.

– Tuin poikaani loppuun saakka, ja oma perhe, suku ja ystävät tukivat minua.

Helsingin käräjäoikeuden jonojen takia jutun ensimmäinen käsittely pidettiin vasta joulukuussa 2014, yli kaksi vuotta irtisanomisen jälkeen. Toista käsittelyä piti odottaa jälleen vuoden verran tuomarin vaihtumisen takia.

Piina päättyi viime joulukuussa. Käräjäoikeus tuomitsi vastaajan maksamaan Riitta Tanner-Tuomiselle vuoden palkkaa vastaavan korvauksen.

– Ajattelimme Hannen kanssa, että voi vitsi, kyllä kannatti taistella! Sovittelu olisi tullut työnantajalleni paljon halvemmaksi.

”Silloin tietää tehneensä oikein”

Tällä hetkellä Riitta Tanner-Tuominen odottaa tuloksia LKV-tentistä päästäkseen tekemään laillistetun kiinteistövälittäjän töitä tutussa yrityksessä osa-aikaisesti työuransa viimeiset pari vuotta.

Hän saa energiaa ay- ja muusta järjestötoiminnasta.

– En olisi tässä kunnossa, jos en olisi pakosta lähtenyt toimimaan.

Eniten loukattua ammattiylpeyttä paikkaavat entiset oppilaat.

– He saattavat tulla kadulla halaamaan ja sanomaan, että kyllä sinä olit niin hyvä opettaja. Silloin tietää tehneensä jotain oikein, Tanner-Tuominen sanoo.

Tuomo Tarvas
Kuva Markus Sommers

Oikeusavusta päätetään aina erikseen

Jos Pron jäsentä kohdellaan kaltoin, tapauksen vieminen oikeuteen on viimeinen vaihtoehto. Sitä ennen asia pyritään sopimaan neuvottelemalla. Neuvotteluja työnantajan kanssa johtavat luottamusmies ja alueellinen sopimusala-asiamies.

– Suuri osa työriidoista sovitaan, eikä oikeuteen tarvitse mennä, Pron lakiasiainpäällikkö Patrik Stenholm kertoo.

Jos neuvottelut eivät tuota tulosta, lakiasiainpäällikkö tekee päätöksen oikeusavusta. Tyypillisiä kiistanaiheita ovat irtisanomiset, yt-lain rikkominen, syrjintäepäilyt ja erilaiset palkkasaatavat.

Jokaisella Pron jäsenellä on oikeusavun edellytysten täyttyessä mahdollisuus saada oikeusapua liitolta. Jokainen tapaus käsitellään yksilöllisesti. Oikeusavun saaneen jäsenen maksettavaksi ei pääsääntöisesti tule mitään oikeudenkäyntikuluja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*