Ylityö voi vaarantaa terveytesi

Liian pitkä työviikko on vaara terveydelle. Rehkimisestä saattaa seurata jopa aivohalvaus. Viikottaisten työtuntien riskiraja on yllättävän alhainen, kertoo Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Mikko Härmä.

6 kommenttia

 1. Onko 6 minuutin työpäivän pidennys aivohalvaus riski ?
  Vai onko se vain sipilän kiky hömppää

 2. Risto Pihlajaniemi

  Mikko hyvä.
  Entä jos tekee terveellistä työtä?
  Kun työ on psyykkisesti ja fyysisesti miellyttävää, monipuolista ja palkitseva osa elämää, ja sitä seuraava muu osa elämää tuntuu 50 työtunnin jälkeen tosi hyvältä?

 3. Taina Joki-Vogelainen

  Kuinka on mahdollista että sairaaloissa esimiestasolta on tullut esitys vuorotyöhön jossa voi tehdä suunnitellen aamu- ja iltavuoron peräkkäin yhteensä 10-12 tunnin työvuoron ? Tämä Tehyn ja Superin ja työterveyshuollon valvonnan alla !!

 4. miten sen ottaa

  Tokko 10-12 tunnin vuoro niin hirveän vaarallinen on, jos vaan viikkotunnit pysyvät kohtuudessa. Jäähän tuolloin kuitenkin sitten jonain toisena päivänä enemmän vapaata. Paljon ikävämpää on jos on ensinnäkin normaali päivätyö, mutta sen lisäksi vähintään kerran viikossa 24 tunnin vuoro, eikö vain?

 5. Sirpa Suutari

  Taitaa tämä Työterveyslaitos tutkia lähinnä pahoinvoivaa kunnallista työtä ja stressaavaa hoitotyötä. Näyttäkääpäs minulle yrittäjä, pätkätyöläinen tai taiteilija joka tekee alle tuon 50 tuntia viikossa! Ilmeisesti kaikki yrittäjät Suomessa ovat epänormaaleja. Tämä höpinä tarkkaan määritellyistä työtunneista ja kiky-minuuteista on niin mennyttä maailmaa (paitsi ilmeisesti kunnissa). Ei mikään firma pysy pystyssä tuollaisella ajattelulla

 6. Palomiehillähän on 24 h työvuoro. Kun sitten sattuu valtava metsä- tai tehdaspalo, saattaa vähän väsyttää, kun on vuorokauden ympäri ollut sitä sammuttamassa. Mutta sehän on vaan palomiesten laiskuutta. Normi työpäivä, eikä mitään ylitöitä. Matkailu- ja ravintola-ala pistää vielä paremmaksi. Siellä ylityöt katsotaan kahden viikon jaksoissa. Viiskymppiset alkaa juosta olikohan se 85 h kohdalla. Eli jos tilijakson ekana päivänä teet 85 h päivän, se on normi työpäivä, ei ylityötä. Jaksaa, jaksaa, kevyttä on. Ei tunnu missään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*